Skip navigation

World Biomimetic Challenges and Conscience. Una nova web app



per |   Temps estimat de lectura, 4.415 minuts

the first edition of World Biomimetics Challenges & Conscience... is well underway for the coming World Biomimetic Experience Summit 2017 that will get to know a new social, economic and industrial reality by a bioinspiring Cosmo vision.

El proper 22 de juny (2016) tindrà lloc la primera edició dels ‘World Biomimetic Challenges and Conscience’. Un esdeveniment de caire internacional que pretén:

  • Donar a conèixer la biomimètica per contribuir a la seva implementació en la societat, atenent al desenvolupament integral de l’ésser humà, de les comunitats que el formen i del planeta que el sustenta.
  • Apropar la dimensió creativa de la Naturalesa als límits de la imaginació humana.
  • Ser un altaveu de reconeixament de projectes que promouen la consciencia, el talent i la creativitat biomimètica per afrontar els desafiaments globals de futur.
  • Donar coneixement del 1st World Biomimetics Experience Summit 2017.
  • Fomentar un espai de consciència col·lectiva desde una cosmovisió biomimètica.

Els WBChaC, una sigle page web app

Els WBChaC estan concebuts com una single page web app, de manera què en un sol “html” hi troben tot el que cal per posicionar l’esdevinent a Internet. És a dir, en accedir a https://www.biomimeticchallengesandawards.com/ ho tenim tot: el què, el qui, el quan i l’on harmònicament distribuït amb diferents “call to action.”

Hem desenvolupat la pàgina d’un esdeveniment i l’hem dotat d’elements de “progressive web app”: notificacions push i “add to home”.

El passat

Els desenvolupadors i dissenyadors segueixen utilitzant l’arquitectura de PC i la Web basada en el navegador d’escriptori i continuen desitjant poder accelerar-la als mòbils. Veiem aquest enfocament en els “embolcalls” per a aplicacions natives, personificats a per exemple PhoneGap (IE, Apache Còrdova), on les aplicacions web i llocs web estan escrites en HTML i CSS i després “embolicades” amb propietats natives (API hooks per al sistema operatiu i el maquinari del telèfon mòbil). El terme a la indústria per a aquests beuratges és aplicacions “híbrides”. A dia d’avui, aquest és un enfocament erroni en el desenvolupament multiplataforma i en la construcció de les millors experiències Web i app.

El Futur

Hi ha una nova arquitectura que ajudarà a tancar la bretxa entre el rendiment de la web i el de les aplicacions natives i, finalment, pot proporcionar la solució per a la creació d’aplicacions i llocs web que són ràpids i fiables a l’era mòbil.

Les Aplicacions web progressives (“progressive web apps”) és un concepte exposat per primer cop per l’enginyer de Google Alex Russell el juny de 2015. En poques paraules, les aplicacions web progressives comencen com pestanyes al navegador Chrome i esdevenen progressivament més “aplicació” a mida que més persones les utilitzen, fins al punt en què poden ser afegides a la pantalla principal del telèfon i tenir accés a propietats d’aplicació com ara notificacions i ús sense connexió. Les aplicacions web progressives són “linkables” via URL, completament responsives i segures.

Per a la velocitat i funcionalitat, les aplicacions web progressistes **es basen en dues funcions: l’[arquitectura d’aplicació tipus closca](https://developers.google.com/web/updates/2015/11/app-shell “Instant Loading Web Apps with An Application Shell Architecture Web Updates - Google Developers”) (“Application Shell Architecture”) i els “Service Workers“**.

“Service Workers” i “Application Shell Architecture”

Els “Service Workers” poden fer que els llocs web funcionen fora de línia o ajudar a accelerar el contingut “interceptant les sol·licituds de xarxa per oferir respostes programàtiques o emmagatzemades a la memòria cau.”

L’interessant dels “Service Workers” és que si poden interceptar, emmagatzemar i lliurar continguts a partir de sol·licutds de xarxa, també poden tenir sempre a disposició l’arquitectura de l’aplicació (“Appication Shell Architecture”), és a dir, la interfície bàsica i el disseny de l’aplicació web emmagatzemats i llests per lliurar-los gairebé a l’instant.

D’aquesta manera, la “closca” (“shell”) de l’aplicació és lliurada de manera instantània en el mateix moment que algú fa una petició des del seu mòbil.

I els WBChaC què han de dir?

La implementació dels “Service Workers” juntament amb l’arquitectura tipus “closca” tot just està començant. Ara bé, totes les eines ja estan disponibles (en diversos graus de maduresa). Tot és a punt per als desenvolupadors que ja vulguin fer el pas. De fet, en el darrer Google I/O 2016 es va donar com a solució estàndard alhora d’enfocar un nou projecte web

A Oxygen apostem de totes totes per la construcció d’app webs que dugin a la millor experiència possible als seus usuaris per mitjà de les millors tecnologies disponibles en cada moment. És per això que hem creat WBChaC, una mostra de les possibilitats reals d’una aplicació web progressiva. WBChaC és[1]:

  • Plenament responsiva
  • Instal·lable
  • Atractiva ja que disposa de la capacitat per retenir els usuaris via notifacions no intrusives de nous contignuts.
  • Rica en dades estructurades

En aquest projecte hem seguit apostant per un ús intensiu de dades estructurades via JSON-LD, que permet millorar la cercabilitat i per tant, la descoberta de nous continguts presents al web. A partir d’una sigle page app, progressivament es construeix un entrament de més de 100 URL’s.

A Oxygen.cat tenim la voluntat d’intentar anar un pas per endavant, oferint allò que els nostres clients es mereixen: el millor servei i la millor innovació!


[1] Les funcionalitats d'aquesta app estan optimitzades per als navegador Chrome Desktop i Chrome Android a partir de la versió 47.