Skip navigation

Inpockettshirts, l'art per emportar d'Artinpocketper |   Temps estimat de lectura, 2.79 minuts

Un objecte especial, personal i únic<footer>— Pep Marés</footer>

El cas artinpocket

artinpocket ofereix una comunitat de compra venda d’art accessible amb un sol clic. Ofereix una plataforma especialitzada en art que aglutina la promoció d’artistes i galeries amb un canal directe de venda i compra d’obres. Vol transformar i renovar el canal tradicional de projecció d’art utilitzant artinpocket com a suport, una xarxa social per a incentivar i estimular la compra d’art.

Inpockettshirts

Art per portar posat, descobreix la samarreta que Artinpocket i B Lab han dissenyat per a tu, art amb la gent, per la gent i per a la gent.

El disseny de la samarreta Artinpocket consisteix en la reproducció de la marca, en part com la butxaca de les samarretes, i en part serigrafiat. Trobem el lloc ideal per produir les nostres exclusives samarretes ben aviat hi haurà més.

inpockettshirts.com s’ha realitzat amb llenguatge HTML5 i l’aplicació del disseny web responsiu (en anglès: responsive web design). Oxygen ha plantejat i realitzat un projecte innovador aplicant les últimes novetats en programació i disseny web.

inpockettshirts.com ha estat desenvolupat a mida, seguint la fórmula Jekyll i Prose, sota els paràmetres del disseny web responsiu. En aquest cas a més, hi hem afegit una botiga en línia fent ús del carret de la compra open-source simpleCart(js) que gestiona a la perfecció el carret i el procés de pagament via Paypal, tot amb Javascript.

A Oxygen apostem de totes totes per la construcció de webs CMS-free. Les lliçons apreses i les experiències visqudes durant 9 anys liderant projectes Magnolia són el rerafons de l’evolució d’un procés que ens condueix cap a nous webs simples, flexibles i fiables que permeten un enfocament renovat de disseny i estratègia.

Tot i la complexitat de qualsevol sistema, tots ells han de produir els mateixos formats de sortida: estàndards web.

Tornar al bàsic

Mitjançant el desenvolupament de llocs web, com aplicacions de la banda client (“client-side”) que només consten dels arxius utilitzables directament per un navegador web sense el treball addicional realitzat pels servidors de back-end, hom es capaç de traslladar l’estalvi de costos als clients alhora que s’el·limina pràcticament el risc de caiguda de la pàgina web. Per a funcionalitats addicionals no disponibles en les aplicacions “client-side”, hom integra serveis externs.

La fórmula amb Jekyll, Prose i simpleCart(js)

 • Jekyll per a plantilles de pàgina i la generació d’arxius estàtics
 • Fitxers HTML, CSS i Javascript
 • El servidor de pàgines estàtiques GitHub
 • APIs externes quan cal
 • Prose.io, un editor de continguts web específicament dissenyat per treballar amb Jekyll
 • simpleCart(js), una cistella de la compra de codi obert en JS que s’integra fàcilment amb qualsevol lloc web.

artinpocket, segueix creixent

A més a més de la posta en marxa d’inpockettshirts.com per, la botiga d’art per emportar, des d’Oxygen seguim aportant per fer més gran l’ecosistema web d’artinpocket:

 • artinpocket.cat, la comunitat de compra venda d’art accessible amb un sol clic
 • artinpocket.cat/blog, el blog general sobre el projecte
 • artinpocketregular.com, el blog del verkami per a desenvolupar una tipografia pròpia i adequada per al món de les arts plàstiques i visuals
 • artelowcost.com, un blog especialitzat en art contemporani de baix cost
 • arteeconomico.com, un blog especialitzat en art contemporani de baix cost
 • inpockettshirts.com, la botiga d’art per emportar d’Artinpocket. Art per portar posat, art amb la gent, per a la gent i per la gent.