Skip navigation

Barcelona Digital Art. Jekyll and Polymerper |   Temps estimat de lectura, 3.295 minuts

La mostra simultània d’art digital a Barcelona es presenta com una exposició simultània en espais i edificis de referència de la ciutat.<footer>— Artinpocket</footer>

El cas artinpocket

artinpocket ofereix una comunitat de compra venda d’art accessible amb un sol clic. Ofereix una plataforma especialitzada en art que aglutina la promoció d’artistes i galeries amb un canal directe de venda i compra d’obres. Vol transformar i renovar el canal tradicional de projecció d’art utilitzant artinpocket com a suport, una xarxa social per a incentivar i estimular la compra d’art.

Barcelona Digital Art

Amb aquest nou projecte Artinpocket, crea la 1ª mostra simultània d’art digital a Barcelona. Una exposició simultània en espais i edificis de referència de la ciutat. La mostra neix amb l’objectiu d’oferir al públic la possibilitat de descobrir i experimentar amb l’art digital en entorns a priori fora del circuit expositiu tradicional d’art. Oci, cultura i patrimoni es fusionen per oferir una experiència entorn l’Art digital sense precedents a Barcelona. Amb la finalitat de divulgar la disciplina de l’art digital; projectar i promocionar el treball de joves artistes i obrir nous espais i formats expositius a Barcelona Artinpocket, el Convent de Sant Agustí, amb la col·laboració de IDODI i BlaNZ, han reunit més de 20 creadors d’art digital per crear una mostra simultània a diferents locals de Barcelona.

digitalartbarcelona.com s’ha realitzat amb llenguatge HTML5 i l’aplicació del disseny web responsiu (en anglès: responsive web design). Oxygen ha plantejat i realitzat un projecte innovador aplicant les últimes novetats en programació i disseny web, creant una veritable webapp d’ecommerce.

CMS-free

A Oxygen apostem de totes totes per la construcció de webs CMS-free. Les lliçons apreses i les experiències visqudes durant 9 anys liderant projectes Magnolia són el rerafons de l’evolució d’un procés que ens condueix cap a nous webs simples, flexibles i fiables que permeten un enfocament renovat de disseny i estratègia.

Tornar al bàsic

Mitjançant el desenvolupament de llocs web, com aplicacions de la banda client (“client-side”) que només consten dels arxius utilitzables directament per un navegador web sense el treball addicional realitzat pels servidors de back-end, hom es capaç de traslladar l’estalvi de costos als clients alhora que s’el·limina pràcticament el risc de caiguda de la pàgina web. Per a funcionalitats addicionals no disponibles en les aplicacions “client-side”, hom integra serveis externs.

La fórmula amb Jekyll, Prose i… Webcompoents!

 • Jekyll per a plantilles de pàgina i la generació d’arxius estàtics
 • Fitxers HTML, CSS i Javascript
 • El servidor de pàgines estàtiques GitHub
 • APIs externes quan cal
 • Prose.io, un editor de continguts web específicament dissenyat per treballar amb Jekyll

En aquest nou projecte hem començat a emprar web components, una veritable revolució en el desenvolupament web, per mitjà de Polymer, l’“opinionated framework” creat per Google que n’ha fet un impressionant desplegament al I/O 2014.

<google-map latitude="41.3804463" longitude="2.1800922" disableDefaultUI fitToMarkers zoom="15">
   {% for place in site.data.places %}
   <google-map-marker latitude="{{ place.latitude }}" longitude="{{ place.longitude }}"
             title="{{ place.name }}" draggable="false" icon="/public/favicon.ico">
      <p class="text-center"><a href="{{ place.url-in }}"><img src="/public/img/{{ place.logo }}"></a></p>
      <p>
	   <strong><a href="{{ place.url-in }}">{{ place.name }}</a></strong><br/>
	   <strong>Direcció</strong> / <em>Address</em>: {{ place.address }}<br/>
	   <strong>Horari projecció</strong> / <em>Screening timetable</em>: <strong>{{ place.screening-ca }}</strong> / <em>{{ place.screening-en }}</em><br/>
	  </p>
   </google-map-marker>
   {% endfor %}
 </google-map>

artinpocket, segueix creixent

A més a més de la posta en marxa d’digitalartbarcelona.com, des d’Oxygen seguim aportant per fer més gran l’ecosistema web d’artinpocket:

 • artinpocket.cat, la comunitat de compra venda d’art accessible amb un sol clic
 • artinpocket.cat/blog, el blog general sobre el projecte
 • artinpocketregular.com, el blog del verkami per a desenvolupar una tipografia pròpia i adequada per al món de les arts plàstiques i visuals
 • artelowcost.com, un blog especialitzat en art contemporani de baix cost
 • arteeconomico.com, un blog especialitzat en art contemporani de baix cost
 • inpockettshirts.com, la botiga d’art per emportar d’Artinpocket. Art per portar posat, art amb la gent, per a la gent i per la gent.
 • inpocketart.com, la botiga d’art digital d’edició limitada amb certificat digital d’autenticitat.
 • digitalartbarcelona.com, la 1ª mostra simultània d’art digital a Barcelona.