Skip navigation

artinpocket / regular, lletres al servei de l'artper |   Temps estimat de lectura, 2.545 minuts

Lletres que esdevinguin una veu adient per als projectes culturals i artístics i s’adeqüin a la cultura visual del públic objectiu<footer>— Pep Marés</footer>

El cas artinpocket

artinpocket ofereix una comunitat de compra venda d’art accessible amb un sol clic. Ofereix una plataforma especialitzada en art que aglutina la promoció d’artistes i galeries amb un canal directe de venda i compra d’obres. Vol transformar i renovar el canal tradicional de projecció d’art utilitzant artinpocket com a suport, una xarxa social per a incentivar i estimular la compra d’art.

artinpocket/regular

artinpocket/regular és una campanya a verkami per a desenvolupar, artinpocket/regular, una tipografia pròpia i adequada per al món de les arts plàstiques i visuals. Sota una llicencia de Creative Commons aquesta es podrà utilitar i compartir voluntàriament, lliurant-los llicències i eines lliures que els permetin aprofitar al màxim tota la ciència, coneixement i cultura disponible en Internet. Per potenciar-ne la difusió s’ha creat artinpocketregular.com.

artinpocketregular.com s’ha realitzat amb llenguatge HTML5 i l’aplicació del disseny web responsiu (en anglès: responsive web design). Oxygen ha plantejat i realitzat un projecte innovador aplicant les últimes novetats en programació i disseny web.

artinpocketregular.com ha estat desenvolupat a mida, seguint la fórmula Jekyll i Prose, sota els paràmetres del disseny web responsiu.

A Oxygen apostem de totes totes per la construcció de webs CMS-free. Les lliçons apreses i les experiències visqudes durant 9 anys liderant projectes Magnolia són el rerafons de l’evolució d’un procés que ens condueix cap a nous webs simples, flexibles i fiables que permeten un enfocament renovat de disseny i estratègia.

Tot i la complexitat de qualsevol sistema, tots ells han de produir els mateixos formats de sortida: estàndards web.

Tornar al bàsic

Mitjançant el desenvolupament de llocs web, com aplicacions de la banda client (“client-side”) que només consten dels arxius utilitzables directament per un navegador web sense el treball addicional realitzat pels servidors de back-end, hom es capaç de traslladar l’estalvi de costos als clients alhora que s’el·limina pràcticament el risc de caiguda de la pàgina web. Per a funcionalitats addicionals no disponibles en les aplicacions “client-side”, hom integra serveis externs.

La fórmula amb Jekyll i Prose

  • Jekyll per a plantilles de pàgina i la generació d’arxius estàtics
  • Fitxers HTML, CSS i Javascript
  • El servidor de pàgines estàtiques GitHub
  • APIs externes quan cal
  • Prose.io, un editor de continguts web específicament dissenyat per treballar amb Jekyll

artinpocket, segueix creixent

A més a més de la posta en marxa d’artincpocketregular.com per potenciar la difusió del verkami, des d’Oxygen hem posat en marxa dos nous blog especialitzats en art accessible que contribueixen a fer més gran l’ecosistema web d’artinpocket: