Skip navigation

Per què WordPress?per |   Temps estimat de lectura, 3.44 minuts

A Oxygen apostem de totes totes per la contruscció de webs CMS-free. Les lliçons apreses i les experiències visqudes durant 9 anys liderant projectes Magnolia són el rerafons de l’evolució d’un procés que ens condueix cap a nous webs simples, flexibles i fiables que permeten un enfocament renovat de disseny i estratègia. Malgrat tot, el mercat té molt interioritzades les pareules plataforma i gestor de continguts com a sinòmims de desenvolupament, comunicació i presència a Internet. I, al capdamunt de la llista, WordPress hi apareix en boca de tothom.

Als inicis dels CMS, WordPress va ser àmpliament considerat com una simple plataforma de blocs. Aquells temps han passat. WordPress segueix sent la plataforma de blocs més popular, però és molt més que això. Gràcies a l’àmplia base de la seva comunitat, ha crescut fins a esdevenir un CMS capaç d’alimentar gairebé qualsevol tipus de lloc web.

Així, si Magnolia, Joomla, Drupal, Magento i altres CMS de codi obert són tan poderosos i els nostres clients volen de totes totes un CMS, per què triar WordPress?

Fàcil de fer servir

El meteòric ascens de WordPress al cim del programari de desenvolupament web és degut, sobretot, a la seva facilitat d’ús. La interfície d’administració, en comparació amb Drupal o Joomla, per exemple, és molt més clara i tot es veu senzill. Això fa que sigui fàcil per a algú que no ha tingut cap experiència amb la web. Si podem fer servir un editor de textos com Word, podem començar a utilitzar WordPress d’immediat!

Estalvi de diners

WordPress és 100% gratis i de codi obert. Això vol dir que som lliures de descarregar-lo i modificar-lo al nostre gust. A més, la gran comunitat de desenvolupadors al voltant d’ell sempre està treballant per millorar el seu nucli amb noves característiques i pegats. Aquestes actualitzacions també són gratuïtes. Desenvolupar un CMS personalitzat costa milers d’euros. En alguns casos, destinats a acabar en “coses” que WordPress pot realitzar còmodament.

Flexible i ampliable

El nucli del programari de WordPress no és l’única cosa lliure - la majoria dels seus plugins són gratuïts, i fins i tot aquells que són comercials tenen baix cost. Amb plugins, podem estendre WordPress per anar més enllà. Per exemple, el popular connector WooCommerce permet integrar un sistema completament funcional de comerç electrònic / carret de la compra amb molts pocs clics. Això permet al client centrar-se en afegir productes i nous continguts. Hi ha plugins per a la construcció de comunitats, fòrums, intercanvi d’arxius, sistemes de reserva hotelera, gestió de projectes, anuncis classificats i moltes altres coses que puguem imaginar.

Plantilles boniques

De nou, WordPress és molt popular per la gran col·lecció de boniques plantilles gratuïtes i premium disponibles. Si volem començar un blog o un lloc web corporatiu immediatament, hi ha una bona col·lecció de temes lliures per triar a WordPress.org.

En canvi, si estem buscant un gran disseny amb un munt d’opcions de personalització, probablement apostarem per algun tema premium. Alguns d’ells vénen amb grans funcionalitats incorporades, de manera que és molt més fàcil de construir un lloc web personalitzat amb només el tema instal·lat (sense plugins addicionals obligatoris). Per exemple, podem trobar temes per a llocs web de béns arrels, llocs web corporatius, llocs web per a organitzacions sense afany de lucre, llocs de comerç electrònic, etc a mercats com ara Mojo Temes, ThemeForest i dotzenes d’altres fabricants temàtics a preus que van dels 25 € als 100 €.

“SEO-friendly”

Tothom diu que als motors de cerca els encanta les URLs amigables i el disseny de les pàgines WordPress. A més, hi ha un gran nombre de plugins SEO per optimitzar millor les entrades i les pàgines, com per exemple WordPress SEO by Yoast i All in One SEO Pack.

Una gran comunitat

WordPress té una gran comunitat de desenvolupadors i entusiastes al darrera. Això vol dir que s’actualitza periòdicament i gairebé sempre trobarem respostes a les nostres preguntes cada vegada que ens quedem clavats. A més dels fòrums WordPress.org que poden ser una gran font de suport gratuït, hi ha moltíssims bloggers que regularment ofereixen consells i trucs per aconseguir el màxim rendiment de WordPress.