Skip navigation

Jordi Pagès. Jekyll, Polymer, RESTful API i Service Workerper |   Temps estimat de lectura, 2.34 minuts

Jordi Pagès és un artista de Granollers (1951) amb una forta empremta a Cadaqués.<footer>— Artinpocket</footer>

El cas artinpocket

artinpocket ofereix una comunitat de compra venda d’art accessible amb un sol clic. Ofereix una plataforma especialitzada en art que aglutina la promoció d’artistes i galeries amb un canal directe de venda i compra d’obres. Vol transformar i renovar el canal tradicional de projecció d’art utilitzant artinpocket com a suport, una xarxa social per a incentivar i estimular la compra d’art.

És en aquest sentit que s’emmarca el nou web de l’artista Jordi Pagès.

jordi Pagès

jordipages.cat s’ha realitzat amb llenguatge HTML5 i l’aplicació del disseny web responsiu (en anglès: responsive web design). Oxygen ha plantejat i realitzat un projecte innovador aplicant les últimes novetats en programació i disseny web, creant una veritable webapp de portfoli professional.

CMS-free

A Oxygen apostem de totes totes per la construcció de webs CMS-free. Les lliçons apreses i les experiències visqudes durant 10 anys liderant projectes Magnolia són el rerafons de l’evolució d’un procés que ens condueix cap a nous webs simples, flexibles i fiables que permeten un enfocament renovat de disseny i estratègia.

Tornar al bàsic

Mitjançant el desenvolupament de llocs web, com aplicacions de la banda client (“client-side”) que només consten dels arxius utilitzables directament per un navegador web sense el treball addicional realitzat pels servidors de back-end, hom es capaç de traslladar l’estalvi de costos als clients alhora que s’el·limina pràcticament el risc de caiguda de la pàgina web. Per a funcionalitats addicionals no disponibles en les aplicacions “client-side”, hom integra serveis externs.

La fórmula amb Jekyll, Prose, Webcompoents, RESTful API i Service Worker!

  • Jekyll per a plantilles de pàgina i la generació d’arxius estàtics
  • Fitxers HTML, CSS i Javascript
  • El servidor de pàgines estàtiques GitHub
  • APIs externes quan cal
  • Prose.io, un editor de continguts web específicament dissenyat per treballar amb Jekyll

En aquest projecte emprem de nou web components, una veritable revolució en el desenvolupament web, per mitjà de Polymer, l’“opinionated framework” creat per Google.

<core-image sizing="cover" class="core-image-size" preload fade src="{{ work.featured_src }}"></core-image>

Seguim emprant la RESTful API del portal principal, per obtenir les dades de les obres en venda de l’artista via JSON. D’aquesta manera creem un sistema “automatitzat” per a l’emplenat de dades.

Service Worker

Des del punt de vista tècnic, el web jordipages.cat presenta una darrera novetat molt innovadora: l’ús del “service worker”. Amb aquesta implementació, ara sí, el web esc comporta com una veritable app ja que funciona 100% offline sense els maldecaps de l’appcache! Aquesta funcionalitat es troba encara en una fase força experimental de l’HTML5 però tot sembla indicar que aquest és el futur de les web apps.

A Oxygen.cat sempre anem un pas per endavant! Ah, abans que se’ns oblidi! Un app 100% segura, gràcies a Cloudflare!